Advocaten

Advocaten en medewerkers

Mr. V.J.M. Janszen

Advocaat

Mr. V.J.M. Janszen heeft zijn studie Nederlands recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam in 1984. Tijdens zijn studie heeft hij gewerkt bij de voorloper van Sociale Raadslieden, heeft hij Psychologie gestudeerd en heeft hij als docent Nederlands Recht gewerkt. In 1987 heeft hij het kantoor Janszen Advocaten opgericht in Haarlem.

Mr. V.J.M. Janszen is met name gespecialiseerd in het strafrecht, het arbeidsrecht, het bestuursrecht, waaronder begrepen het sociale zekerheidsrecht en het personen en familierecht. Daarnaast behandelt hij zaken op het terrein van het aansprakelijkheidsrecht en ondernemingsrecht. Hij heeft inmiddels jarenlange advies- en proceservaring op deze rechtsgebieden. Mr. V.J.M. Janszen is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA) en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht.

Mr. N.R. Janszen

Advocaat

Mr. N.R. Janszen heeft haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden afgerond in 2008. Op 25 februari 2009 is zij beëdigd als advocate en werkt zij sindsdien in de algemene praktijk, met name in het strafrecht, bestuurs- en sociale zekerheidsrecht, personen en familierecht en het beslag en executierecht.

Tijdens haar studie Rechtsgeleerdheid heeft zij ook de propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Leiden gevolgd. Daarnaast is zij zowel tijdens als na haar studie werkzaam geweest als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland. Tijdens dat werk bij Slachtofferhulp Nederland heeft zij de mogelijkheid gekregen om diverse cursussen te volgen, waaronder de cursus Voegen in het strafproces.

Tijdens haar werk ondervond zij hoe dankbaar het is om haar (juridische) kennis in te zetten om mensen te kunnen helpen. Zowel tijdens haar werk bij Slachtofferhulp als in haar huidige functie als advocaat bij Janszen Advocaten heeft zij gemerkt dat in je recht staan en je recht kunnen halen, twee hele verschillende dingen, in praktijk soms ver uiteen kunnen liggen. Zij gaat dan ook graag samen met haar cliënt de strijd voor rechtvaardigheid aan. Haar ervaring is, dat betrokkenheid, inzet en een goede samenwerking met de cliënt tot het beste resultaat zullen leiden. Mr. N.R. Janszen is lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht.

Mr. L.E. Janszen

Advocaat

Mr. L.E. Janszen heeft haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam afgerond in 2012. In augustus 2012 is zij beëdigd als advocate. Daarvoor was zij reeds tijdens haar studie verbonden aan het kantoor van Janszen Advocaten. Sinds haar beëdiging werkt zij in de algemene praktijk , maar met name in het strafrecht, bestuurs- en sociale zekerheidsrecht, arbeidsrecht, personen en familierecht en in het verbintenissenrecht.

Mr. L.E. Janszen wilde van jongs af aan advocaat worden. Tijdens haar studie kwam onder meer de interesse in het strafrecht naar voren en heeft zij ervoor gekozen om de master Strafrecht te volgen. Zij merkte tijdens haar studie, dat buiten kaders durven denken, strategieën bepalen en juridische puzzels oplossen haar interesse hadden. Haar eindscriptie heeft zij dan ook geschreven over de problematiek van het verlof van tbs’ers.

Behalve aan de technische en juridische aspecten van een zaak, besteedt zij uiteraard ook aandacht aan de persoonlijke kant van de zaak. In de praktijk heeft zij ervaren dat het recht ingewikkeld of onbegrijpelijk kan zijn voor haar cliënten. Zij neemt graag de tijd om haar cliënten goed voor te lichten. Tijdens haar werkzaamheden houdt zij altijd in acht dat zonder onnodige acties of kosten en met een grote dosis gedrevenheid, samen met de cliënt het beste resultaat bereikt kan worden. Mr. L.E. Janszen is lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht.

R.J.M. Janszen-Beemer

Administratief medewerker